Velkommen til Gobblernes verden

En verden for sig, hvor glæde, humor, underfundighed og skarphed, trives i harmonisk samspil. I denne verden fortælles historier om både store og små spørgsmål i livet, ofte i en skarp eller ironisk tone. Alt sammen fortalt med de humoristiske Gobler som hovedpersoner.

Billedsproget er urbansk, lidt naivt. Jo simplere – jo klarere står pointerne som regel, og des mere plads er der til fantasien.

Virkemidlerne er farvekontraster og harmonier, humor og ord. Materialerne er underordnet udtrykket og det narrative, og er derfor et mix af både olie, acryl, spray-paint og tusch.

Malerierne kan gøres personlige ved konkrete ønsker og bestillinger. Se mere om dette under “Dit personlige maleri”.

Gobblernes historie

Det er 14 år siden den første Gobble tonede frem mit lærred i et mix af blandede teknikker i akryl, tusch og oliepastel. Stilen er vel nærmest urban, naiv, for jeg eksperimenterer med at bruge det simple billedsprog til at formidle komplekse ting i livet.

Om Gobblerne kom af teknikken eller teknikken kaldte på Gobblerne ved jeg ikke – men pludselig var de der. De var der som spor efter mennesker jeg mødte. Tanker, der myldrede. Ord og mundheld der kom ud på en anden måde end de var født.

Gobblerne tager og har taget mange former – med og uden lemmer, langstrakte, runde, buttede, påklædte, nøgne… ligesom vi andre! De formes af lystige farver, af mennesker, forskelligheder, underfundigheder, finurligheder, livets op og nedture, bump på vejen, kærlighed og relationer.

De appellerer tit til barnets øje, men er tilegnet den livserfarne.

Hvem er jeg?

Birgitte Smaakjær, født i Vejle i 1965, beskæftiget i den grafiske branche, siden uddannet lærer og billedkunstlærer. Autodidakt billedkunstner.

Det glæder mig, at du har valgt at besøge min side,

Birgitte